Πώς να οργανώσετε το γάμο σας

πώς να οργανώσετε το γάμο σας

Πώς να οργανώσετε το γάμο σας

Μάθετε πώς να οργανώσετε το γάμο σας

Ο προγραμματισμός ενός γάμου μπορεί να αισθάνεται αρκετά δυσβάσταχτος κατά καιρούς. Ενώ τα ζευγάρια προσλαμβάνουν συχνά έναν επαγγελματία για να βοηθήσει στη διαχείριση των σχεδίων γάμου τους, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί επίσης να επιλέξουν να αναλάβουν και οι ίδιοι τις περισσότερες ευθύνες. Ίσως εργάζεστε με έναν αυστηρό προϋπολογισμό προγραμματισμού γάμου ή ίσως απλά αγαπάτε όλες τις ετοιμασίες να τις κάνετε εσείς οι ίδιοι – σε κάθε περίπτωση, είναι πολλές επιπλέον λεπτομέρειες, αλλά είναι δυνατό να προγραμματίσετε μόνοι σας το γάμο των ονείρων σας.

Ο οργανισμός είναι το κλειδί για να διατηρείτε τα πάντα σε καλό δρόμο όταν αντιμετωπίζετε αποφάσεις, λίστες, προθεσμίες και την καθημερινή ζωή γενικά. Το πρώτο βήμα είναι να φροντίσετε να δώσετε στον εαυτό σας πολύ χρόνο για τον προγραμματισμό του γάμου. Ένα μακρύτερο χρονοδιάγραμμα είναι ο φίλος σας εδώ – στοχεύστε περίπου ένα χρόνο, αν είναι δυνατόν. Και μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε και το αγαπημένο σας πρόσωπο σε αυτό το βήμα. Ο γάμος σας θα πρέπει να αντιπροσωπεύει και τους δύο, μαζί ως ζευγάρι. Λοιπόν, από πού να ξεκινήσετε; Σας καλύψαμε. Απλώς θυμηθείτε να θυμάστε ένα πολύ σημαντικό πράγμα: Προσπαθήστε να διασκεδάσετε! Αυτός είναι ο γάμος σας. Μην κολλάτε πολύ στις μικροσκοπικές λεπτομέρειες και εστιάστε σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό: να γιορτάζετε την αγάπη που μοιράζεστε και να παντρευτείτε, καθώς περιβάλλεστε από τους φίλους και την οικογένειά σας.

Ακολουθούν κορυφαίες συμβουλές για το πώς να σχεδιάσετε το γάμο σας, από την αρχή έως το τέλος.

Ορίστε τον προϋπολογισμό του γάμου σας – και επιμείνετε σε αυτόν

Ο προϋπολογισμός του γάμου σας θα είναι ο κινητήριος παράγοντας για πολλές από τις αποφάσεις σας σχετικά με το γάμο σας, οπότε αυτό πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αντιμετωπίζετε. Εάν κάποιο μέλος της οικογένειας θα συνεισφέρει, συνομιλήστε μαζί τους σχετικά με το τι είναι άνετο να ξοδέψετε. Εάν πληρώνετε μόνοι σας τον λογαριασμό, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στα οικονομικά σας. Να είστε προετοιμασμένοι για έλεγχο πραγματικότητας όσον αφορά τον προϋπολογισμό για την ημέρα του γάμου σας, καθώς πολλά ζευγάρια δεν αντιλαμβάνονται το πλήρες εύρος των σχετικών δαπανών. Μόλις λάβετε αυτόν τον μαγικό αριθμό, μείνετε σε αυτόν!

Κατασκευάστε μια λίστα προτεραιοτήτων για την ημέρα του γάμου

Καθίστε με τον σύντροφό σας και καθορίστε ποιες θα είναι οι τρεις πιο σημαντικές πτυχές του γάμου σας. Είναι ο τόπος διεξαγωγής ή η συγκεκριμένη ημερομηνία γάμου; Κλείδωμα ενός συγκεκριμένου φωτογράφου γάμου ή ζωντανής μπάντας; Δώστε προτεραιότητα σε αυτές τις λεπτομέρειες και να είστε πρόθυμοι να συμβιβαστείτε για τα υπόλοιπα. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε εντός του προϋπολογισμού σας και να εστιάσετε τις προσπάθειές σας σε αυτό που μετράει πραγματικά.

Προσδιορίστε το νυφικό σας στυλ

Βρείτε μερικούς πόρους νυφικής έμπνευσης που σας αρέσουν περισσότερο – Pinterest, Instagram, περιοδικά, αξιόπιστους νυφικούς ιστότοπους και ξεκινήστε την έρευνα. Έχοντας μια καλή αίσθηση του τύπου του στυλ γάμου που θέλετε βοηθά πάρα πολύ όταν αρχίσετε να συναντάτε πιθανούς προμηθευτές. Μην κατακλύζετε τον εαυτό σας με όλη την έμπνευση του γάμου. Η δημιουργία ενός ή περισσότερων πινάκων Pinterest – ή ακόμη και ενός οπτικού κολάζ σε έναν πίνακα φελλού ή αφίσας – θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είδους εμφάνιση και αίσθηση θέλετε πραγματικά και να σας κρατήσει ευθυγραμμισμένους με το μεγαλύτερο όραμά σας.

Οργανώσου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίστες ελέγχου, υπολογιστικά φύλλα, Word, Excel, Έγγραφα Google – οτιδήποτε, πραγματικά – αρκεί να συγκεντρώσετε όλες τις σκέψεις, τους προϋπολογισμούς, τους αριθμούς κ.λπ. σε ένα μέρος. Υπάρχουν επίσης μερικά υπέροχα διαδικτυακά εργαλεία και εφαρμογές που μπορούν να σας κρατήσουν οργανωμένους.

Συμπεριλάβετε το αγαπημένο σας πρόσωπο

Μην αισθάνεστε ότι βρίσκεστε μόνοι σας σε αυτή τη διαδικασία προγραμματισμού του γάμου. Συμβουλευτείτε τον σύντροφό σας. Η γνώμη τους είναι πολύτιμη και –ακόμα κι αν εμπλέκονται μόνο σε ορισμένες πτυχές– καθιστά τον προγραμματισμό του γάμου πολύ πιο διασκεδαστικό όταν μπορείτε να παίρνετε αποφάσεις μαζί. Η επίτευξη ενός κοινού στόχου όχι μόνο δεσμεύει εσάς και τον σύντροφό σας, αλλά σας βοηθά επίσης να μεγαλώσετε ως ζευγάρι με κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζετε ως ομάδα.

Αγοράστε ένα βιβλίο προγραμματισμού γάμου

Για ζευγάρια που επιλέγουν να ακολουθήσουν μόνοι τους τη διαδικασία σχεδιασμού γάμου, που δεν είναι αρμόδιοι επαγγελματίες για το σχεδιασμό, μια παραδοσιακή εθιμοτυπία και ένας οδηγός (όπως το Βιβλίο Γάμου) είναι μια πληθώρα πληροφοριών και συμβουλών από ειδικούς, συμπεριλαμβανομένων συμβουλών και κόλπων, ακόμη και παραδειγμάτων χρονοδιαγραμμάτων και λιστών ελέγχου .

Δημιουργήστε μια κύρια λίστα ελέγχου

Ρίξτε μια ματιά στη λίστα ελέγχου και το χρονοδιάγραμμα του γάμου για να παρακολουθείτε και να αντιμετωπίζετε εργασίες ως επαγγελματίας. (Μη διστάσετε να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας, όπως απαιτείται). Αυτό θα σας βοηθήσει να οπτικοποιήσετε και να δώσετε προτεραιότητα στους στόχους χωρίς να είστε κατακλυσμένοι με τα πάντα ταυτόχρονα.

Σκεφτείτε τις ημερομηνίες (και τις εποχές)

Επιλέξτε μερικές ιδανικές ημερομηνίες για το γάμο σας και προσπαθήστε να είστε ευέλικτοι, αν είναι δυνατόν, ώστε να μην είστε περιορισμένοι όταν προσπαθείτε να κάνετε κράτηση για τον τόπο γάμου και τους προμηθευτές. Λάβετε υπόψη εξωτερικούς παράγοντες, όπως πόσο δημοφιλείς είναι αυτές οι ημερομηνίες για άλλους παντρεμένους, εάν οι ημερομηνίες θα ήταν δύσκολο για τους καλεσμένους σας να παρευρεθούν και τις διαφορές τιμών των χώρων και των προμηθευτών μεταξύ των εποχών.

Επιλέξτε ένα θέμα

Είτε πρόκειται για συγκεκριμένα χρώματα γάμου, εποχιακή ή έμπνευση στυλ ή για ένα πραγματικό θέμα (όπως το Roaring Twenties ή το Festival Chic, για παράδειγμα), μερικές φορές είναι χρήσιμο να επιλέξετε μια ιδέα για να σχεδιάσετε τον γάμο σας. Μόλις έχετε μια αισθητική στο μυαλό σας, είναι πιο εύκολο να λάβετε αποφάσεις σχεδιασμού, και γενικά, όλα φαίνονται πιο συνεκτικά.

Ξεκινήστε να εργάζεστε στη λίστα επισκεπτών σας

Η λήψη αποφάσεων σχετικά με τη λίστα επισκεπτών μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία και αυτή θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον τόπο και τον προϋπολογισμό σας. Καθίστε με τον σύντροφό σας και τα βασικά μέλη της οικογένειάς σας για να δημιουργήσετε μια λίστα επιθυμητών προσκεκλημένων στο γάμο. Οι πιθανότητες είναι, θα πρέπει να κάνετε κάποιες περικοπές.

Μιλήστε με άλλα παντρεμένα ζευγάρια

Έχετε παρευρεθεί πρόσφατα σε έναν γάμο που πραγματικά απολαύσατε; Με κάθε τρόπο, ζητήστε από αυτό το ζευγάρι συμβουλές και ιδέες. Πιθανότατα έχουν κάποιες συμβουλές και κόλπα από ειδικούς που έμαθαν στη διαδρομή που θα χαρούν να μοιραστούν μαζί σας. Μερικές φορές, οι φίλοι και η οικογένεια είναι οι καλύτεροι πόροι.

Ερευνήστε τις επιλογές του χώρου σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διερευνήσει τις τιμές, τα πακέτα και τυχόν περιορισμούς (συμπεριλαμβανομένης της ελάχιστης δαπάνης του προϋπολογισμού ή του αριθμού των επισκεπτών) από διάφορους πιθανούς χώρους γάμου και δεξιώσεων πριν οριστικοποιήσετε την απόφασή σας. Ακόμα κι αν υπάρχει χώρος και τιμή πακέτου που πραγματικά σας αρέσει, συνεχίστε να κοιτάζετε επιπλέον απόψεις. Ρίξτε μια ματιά και δείτε τι χρεώνουν άλλοι χώροι πριν συμφωνήσετε σε μια τιμή.

Επιλέξτε το πάρτι γάμου σας με σύνεση

Οι φίλοι και η οικογένειά που ζητάτε να συμμετάσχετε στο γαμήλιο πάρτι σας είναι εκεί για συναισθηματική και τακτική υποστήριξη καθ’ όλη τη διαδικασία προγραμματισμού του γάμου και τη μεγάλη μέρα. Συμβουλευτείτε τον σύντροφό σας για να αποφασίσετε τι μέγεθος είναι καλύτερο για το γάμο σας, λαμβάνοντας υπόψη τις δαπάνες που συνοδεύουν αυτήν την απόφαση. Σκεφτείτε ποιοι πραγματικά θέλετε να στέκονται δίπλα σας κατά τη διάρκεια αυτής της μνημειακής περίστασης και εάν είναι ικανοί να εκτελούν τα καθήκοντα που απαιτούνται από τη θέση τους καθ’ όλη τη διαδικασία σχεδιασμού.

Κάντε κράτηση δωματίων σε ξενοδοχείο

Είτε έχετε έναν γάμο σε κάποιο προορισμό είτε μια τοπική γιορτή, είναι πιθανό ορισμένοι επισκέπτες να χρειαστούν ένα μέρος για να μείνουν τη νύχτα του γάμου. Είναι μια στοχαστική χειρονομία για να το λάβετε αυτό υπόψη και να κλείσετε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα για αυτούς σε ένα ή περισσότερα ξενοδοχεία. Αυτό θα διασφαλίσει ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο γάμο σας βρίσκονται στην ίδια περιοχή, και πολλά ξενοδοχεία μπορούν ακόμη και να προσφέρουν μειωμένη τιμή ανάλογα με τον αριθμό των αιτούντων δωματίων.

Αγορά για ενδυμασία γάμου

Η εύρεση του τέλειου νυφικού είναι μια διαδικασία από μόνη της. Σας συνιστούμε να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας αμέσως μετά την επιλογή του χώρου σας και να ολοκληρώσετε την αγορά εννέα μήνες πριν από τη μεγάλη ημέρα, καθώς αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο για δοκιμές και αλλαγές. Οι αγορές για σύνολα γαμήλιων πάρτι πρέπει να ξεκινήσουν περίπου επτά έως οκτώ μήνες πριν από την ημερομηνία του γάμου, ενώ η ενδυμασία του γαμπρού και των κουμπάρων μπορεί να προγραμματιστεί γύρω στους πέντε μήνες πριν. Μην ξεχνάτε ότι θα χρειαστείτε επίσης ρούχα για οποιεσδήποτε εκδηλώσεις πριν από το γάμο, όπως brunch και πρόβες.

Δημιουργήστε μία λίστα επιθυμιών

Εσείς και ο σύντροφός σας θα πρέπει να αρχίσετε να δημιουργείτε μια λίστα επιθυμιών για πιθανά δώρα που θα θέλατε να λάβετε από τους επισκέπτες πολύ νωρίς. Εάν τα παραδοσιακά δώρα δεν είναι το στυλ σας, μπορείτε να επιλέξετε πιο δημιουργικές ιδέες για να χρηματοδοτήσετε πράγματα όπως το μήνα του μέλιτος ή μια προκαταβολή σε ένα νέο σπίτι ή να επιλέξετε μια φιλανθρωπική δωρεά.

Επιλέξτε Προσκλήσεις

Διαλέξτε μαζί με το αγαπημένο σας πρόσωπο τις προσκλήσεις του γάμου που θέλετε να λάβουν οι προσκεκλημένοι σας. Είναι πολύ σημαντικό να αρέσουν και στους δύο, καθώς θα τις στείλετε στους αγαπημένους σας φίλους και συγγενείς.

Οργανώστε τη μεταφορά

Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες μεταφοράς γάμου που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ανάλογα με τον χώρο, ενδέχεται να χρειαστείτε μεταφορά από το γαμήλιο πάρτι στην τελετή. Εάν ο χώρος σας είναι μια απομακρυσμένη τοποθεσία ή έχετε επισκέπτες από το εξωτερικό, είναι καλό να κάνετε κράτηση για ομαδικές μεταφορές για να τους μεταφέρετε μεταξύ της τελετής, της δεξίωσης και των ξενοδοχείων τους..

Εκδηλώσεις πριν από το γάμο

Γιορτές αρραβώνων, brunch, bachelor / bachelorette πάρτι – δεν υπάρχει έλλειψη εκδηλώσεων πριν από το γάμο που θα πραγματοποιηθούν τους μήνες πριν από την ημέρα του γάμου σας. Ενώ οι περισσότερες από αυτές τις εκδηλώσεις φιλοξενούνται παραδοσιακά από έναν στενό φίλο ή μέλος της οικογένειας, θα πρέπει να συμμετάσχετε σε ένα μικρό μέρος του προγραμματισμού. Τουλάχιστον, οι λίστες προσκεκλημένων για αυτές τις εκδηλώσεις θα πρέπει να δημιουργηθούν από εσάς και να μεταφερθούν στους γενναιόδωρους οικοδεσπότες.

Οριστικοποιήστε τις λεπτομέρειες

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του γάμου σας, επικοινωνήστε με τον χώρο σας για να μάθετε πότε οι προμηθευτές σας μπορούν να φτάσουν για στήσιμο. Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χώροι μπορεί να έχουν άλλες εκδηλώσεις την ίδια μέρα. Φροντίστε να μεταφέρετε τις πληροφορίες στους προμηθευτές σας, ώστε όλοι να βρίσκονται ενήμεροι.

Εστιάστε στη μεγάλη εικόνα

Να είστε παρόντες και να νιώσετε την αγάπη – παντρεύεστε! Μην ανησυχείτε για τις λεπτομέρειες και αν κάποια πράγματα δεν είναι τέλεια. Τι θα προσέξουν σίγουρα οι επισκέπτες; Ένα αγχωμένο ζευγάρι που κατακλύζεται από λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής. Όταν η ημέρα του γάμου σας κυλήσει, προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε όλες τις ξεχωριστές στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ρωτήστε οποιοδήποτε παντρεμένο ζευγάρι – θα το επιβεβαιώσει.

VRANAS RESORT ΚΑΒΑΛΑ

Δεξίωση γάμου Vranas Resort

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 6945062600

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ 190, ΚΑΒΑΛΑ

EMAIL : INFO@VRANASRESORT.GR

FACEBOOK : @VranasResort

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.